Westminster Bridge

Westminster Bridge
Houses.of.parliament.overall.arp.jpg
Westminster Bridge och Palace of Westminster.
PlatsLondon, Storbritannien Storbritannien
KorsarThemsen
51°30′3.1″N 0°7′18.84″V / 51.500861°N 0.1219000°V / 51.500861; -0.1219000
Konstruktionsdata
Total längd275 m
Bredd28 m
Antal brospann7
MaterialJärn
Datum
Öppnade1862
Trafik
TrafikslagBiltrafik
Gångtrafik

Westminster Bridge är en gång- och bilväg över floden Themsen mellan Westminster och Lambeth. Den nuvarande bron, som öppnade 1862, är den andra bron som byggts på samma plats. Den ersatte en tidigare bro som öppnades 1750. Denna bro var dock oroväckande instabil, varför man byggde den nuvarande. Innan någon av dessa broar byggdes var London Bridge den enda bron över Themsen i centrala London. Det enda sättet att korsa floden på denna plats var med Lambeth Horseferry, men det tog tid och kunde vara riskfyllt när tidvattnet kom.

Westminster Bridge är en järnbro med sju stycken valv med gotiska detaljer som är gjorda av Charles Barry (arkitekten till Westminsterpalatset). Den är 827 fot lång (cirka 275 meter) och 84 fot bred (cirka 28 meter).[1]

Bron domineras av en grön färg, samma färg som läderstolarna har i House of Commons vilket ligger vid Houses of Parliment närmast bron. Detta är en kontrast mot Lambeth Bridge som är röd, samma färg som stolarna i House of Lords som ligger på motsatt sida om Houses of Parliament.

Bron fungerar som en länk mellan Westminsterpalatset på den västra sidan om floden och County Hall och London Eye på den östra sidan.

Composed Upon Westminster Bridge är en dikt av William Wordsworth.

Referenser

Externa länkar

Media som används på denna webbplats

Question book-4.svg
Författare/Upphovsman: Tkgd2007, Licens: CC BY-SA 3.0
A new incarnation of Image:Question_book-3.svg, which was uploaded by user AzaToth. This file is available on the English version of Wikipedia under the filename en:Image:Question book-new.svg
Houses.of.parliament.overall.arp.jpg
The Houses of Parliament, seen across Westminster Bridge.