Teckenspråksutbildning för föräldrar
Teckenspråksutbildning för föräldrar, TUFF, är en frivillig utbildning för föräldrar som har barn som för sin kommunikation är beroende av teckenspråk. Syftet med utbildningen är att ge föräldrar sådana färdigheter att de kan använda teckenspråk i kontakt med sitt barn och därmed främja barnets utveckling. Även andra som likställs med föräldrar kan antas till utbildningen till exempel den som är gift eller sambo med en förälder.
Utbildningen bygger på den förkunskap i teckenspråk som ges av landstingen enligt Hälso- och sjukvårdslagen. Utbildningen omfattar maximalt 240 timmar och är kostnadsfri.
Anordnare
Många folkhögskolor som anordnar andra teckenspråksutbildningar anordnar även TUFF-kurser, bland andra Västanviks,[1] Härnösands[2] och Södertörns folkhögskolor.[3]
Källor
- ^ admanv. ”TUFF - Teckenspråksutbildning för föräldrar”. Västanviks Folkhögskola. https://www.vastanviksfhs.se/kurser/tuff/. Läst 23 maj 2021.
- ^ ”Härnösands folkhögskola”. Härnösands folkhögskola. https://hfs.se/kortkurser/tuff/. Läst 23 maj 2021.
- ^ ”Teckenspråksutbildning för föräldrar”. www.tuffkurs.nu. http://www.tuffkurs.nu/. Läst 23 maj 2021.
- http://www.sdr.org/ - Sveriges Dövas Riksförbund
- https://web.archive.org/web/20131212222847/http://www.karolinska.se/Verksamheternas/Kliniker--enheter/Horsel-och-balans/Horselhabilitering-Barn-och-Ungdom/Kurser-och-aktiviteter/Horselhabiliteringens-basutbildning-for-foraldrar1284/ - Karolinska Sjukhuset